På svenska In English

1. Orderbekräftelse
En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som du har angivit i dina kunduppgifter. Det kan vara bra att spara den vid eventuella kontakter med Textera. Beställaren ansvarar för att kontaktuppgifterna är riktiga.

2. Försäljning till minderåriga
Kund under 18 år måste ha målsmans tillstånd för att kunna handla i butiken.

3. Leveranstid
Leveranstiden är inom Sverige är normalt 2-4 dagar från det att din beställning görs och Textera erhållit betalning för varorna. Vid storhelger kan leveransen ta ytterligare någon dag. Utanför Sverige är leveranstiden något längre. 

3. Frakt
Fraktkostnaden räknas ut automatiskt och visas i kassan innan du bekräftar köpet.

 • Försändelser inom Sverige med en vikt av högst 100 gram ( t.ex mönster och stickor ) skickas som vanligt brev till en kostnad av 28 kronor.

 • Välj " Brev Sverige " som fraktalternativ i kassan.

 • För order över 100 gram och upp till ett värde av 500 kr kostar frakten 55 kronor.

 • Order över 500 kronor skickas fraktfritt. ( Sverige )

 • Order med vikt över 2 kg skickas med Schenker.

Vid frakt inom Norden och Europa tillämpas frakt efter faktiskt vikt enligt Postens portotabell för 1:a klass brev utrikes. Försändelser över 2 kg skickas som utrikes paket.


4. Betalningssätt
Textera erbjuder följande betalningssätt:

  • Kortbetalningmed VISA eller Mastercard.

  • Förskottsbetalning till PlusGiro 543065-7 eller BG 493-9039. Märk din inbetalning med namn eller ordernummer. 

  • PayPal Express - 15 kr i avgift tillkommer. Läs mer om PayPal här.

  • Payson - 15 k i avgift tillkommer. Läs mer om Payson här.
  • Klarna - När du betalar via Klarna faktura handlar du tryggt och enkelt. Du behöver aldrig uppge dina kortuppgifter, och betalar alltid efter att du fått hem dina varor.
  • Få alltid hem varan innan du betalar. Betalningstid - alltid minst 14 dagar. Du behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
  • Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med distans- och hemförsäljningslagen. Läs mer här:https://www.klarna.com/se
  •  
  • Paysonfaktura - Textera erbjuder betalsättet " Paysonfaktura " i samarbete med Payson AB. Betalningsvillkoret är 14 dagar och vid fakturaköpet tillkommer en avgift om 30 kronor inkl. moms. För att kunna beställa mot faktura måste du ha fyllt 18 år och vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som genomförs vid köpet. Fakturan kommer att sändas separat med e-post till den e-postadress som du anger vid köptillfället. Vid försenad betalning skickar Payson en betalningspåminnelse varvid lagstadgad påminnelseavgift om f.n 50 kronor tillkommer. Payson debiterar även dröjsmålsränta med 2% per månad från fakturans förfallodag. Vid utebliven betalning lämnas ärendet till inkasso varvid lagstadgad inkassoavgift om f.n 160 kronor tillkommer. Payson förbehåller sig rätten att enskilt fall neka leverans och ompröva beställarens kreditvärdighet. Information om pantsättning: Vid betalning med Paysonfaktura kommer fakturan att pantsättas till Payson och därefter till SVEA Ekonomi AB, 556489-2924.”
OBS! Order med förskottsbetalning som betalningsalternativ makuleras om inte betalning är Textera tillhanda inom 7 dagar.

Uppge ordernummer, mailadress eller namn samt adress och telefonnummer vid förskottsbetalning. Kunder utanför Sverige som önskar beställa mot förskottsbetalning måste ange IBAN - nummer och BIC på inbetalningen. Se punkt 7.

5.Ej uthämtat paket
För ej uthämtad försändelse debiteras kunden med 150 kr för att täcka kostnader för hantering, frakt och administration.

6.Säkra betalningar
Du kan betala med Visa eller MasterCard. Vid genomförande av köp i webshopen reserveras köpesumman på ditt kort-/bankkonto. För att göra kortköp hos oss så säkert som möjligt skickas all information krypterad med SSL. Det betyder att informationen sker via en säker förbindelse och att dina kortuppgifter inte kan läsas av utomstående. Vi samarbetar med en auktoriserad service provider som kontrollerar att kortet är giltigt för köp. (www.dibs.se) Textera använder 3D Secure för sina kortbetalningar. 3D Secure är en teknisk säkerhetsstandard framtagen av Visa och MasterCard i syfte att ge kortutgivaren möjlighet att verifiera sin kortkunds identitet vid handel på Internet. För ökad säkerhet ska kunden uppge kortets CVC-kod (Mastercard) eller CVV-kod (VISA), som är tryckt i signaturfältet på baksidan av ditt kort.

7. Priser
Samtliga priser inkluderar 25 % lagstadgad moms och anges i svenska kronor.


8. IBAN och BIC
Vid förskottsbetalning från utlandet måste BIC och IBAN - nummer anges.

BIC: NDEASESS
IBAN: SE9395000099602605430657
Kontohavare:
Ateljé Textera

9. Ångerrätt
Som konsument har du, i enlighet med distansavtalslagen, rätt till att ångra ditt köp utan att ange någon anledning. Du måste dock meddela oss detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. För att returnera varorna ska dessa vara oanvända och oskadade i sina originalförpackningar. Returnera varorna tillsammans med fakturan eller en kopia av den och ange returorsak. Kostnaden för returfrakten står alltid kunden för och varor får inte returneras med postförskott eller mot efterkrav.

10. Reklamationer & transportskador
Defekta, felaktiga eller transportskadade varor ersätts kostnadsfritt med ny vara. Meddela oss detta senast 14 dagar efter det att du har mottagit dina varor. Kontakta oss först för att få reklamationen godkänd och returfrakten betald.

Returer skickas till
Ateljé Textera
Stina Sjöström
Bredviken 6
913 42 Obbola


11. Reservationer
Textera reserverar sig mot slutförsäljning, tryckfel och prishöjningar utom vår kontroll. Beroende på dataskärm och färginställningar hos den enskilde användaren kan färger återges olika vilket är utom vår kontroll. Kontakta oss gärna för ett varuprov om du är osäker på färgen.


12. Sekretess
Genom att lämna dina uppgifter till Textera medger du att Textera kan registrera uppgifterna. Informationen används endast till att genomföra leveranser till dig och till utskick av nyhetsbrev om du angivit det. Textera lämnar inte ut personuppgifter eller mailadresser till andra.

 13. Tvist
Tvister med anledning av dessa villkor ska avgöras i svensk domstol.

 
Textera
Adress: Bredviken 6, 91342 Obbola
Telefon:070-698 97 96
E-post: info@textera.se
Textera – Garn och textil i naturmaterial
Textera värnar om kvalitet, naturliga fibrer och ekologiska material.
Garn
Alla Texteras garner kännetecknas av högsta kvalitet med tonvikt på ekologisk produktion och fairtrade.
Textil
All textil är handvävd i egen ateljé. Till produkterna används enbart naturmaterial och varje produkt tillverkas i små serier.
Att utöva ett hantverk är en livsstil men också ett uttryck för framtiden. Kvalitet håller, kvalitet lönar sig.
Copyright: Stina Sjöström. Man får alltså inte använda text, bilder eller former från denna webbplats utan tillåtelse.