På svenska In English
ARAUCANIAS garner tillverkas av en grupp chilenska hantverkare och formgivare vars hängivenhet är att färga garn för vävning och stickning. Fibrerna är noggrant utvalda från leverantörer runt om i världen. Från den patagoniska ullen till den peruanska alpackan, från den turkiska angoran till den egyptiska bomullen. Allt för att kunna erbjuda den bästa texturen. Alla garner färgas för hand, varje härva är unik och olik den andra. 

MARITA ROLIN importerar fantastiska garner från Japan och arbetar med att ta fram stickmodeller passande garnerna. Estetiskt enkelt, rent, lågmält och elegant. Färger som skapar ljus, lugn och harmoni.  Garnerna lämpar sig väl till att blanda med varandra. Dubbelt eller tredubbelt, du gör ditt eget garn genom att mixa, matcha och laborera.

ROSARIOS 4 har specialiserat sig på textil färgning och har alltid fokuserat på innovationer och noggrannhet utan att försumma högsta kvalitet. Företaget investerar stort i fibrer av naturligt ursprung som ull, mjölkprotein, siden, bomull, bambu, majs, kaschmir och alpacka. Man arbetar med naturliga färgämnen baserade på vegetabiliska extrakt, frukter och insekter. Hela tiden med stor respekt för miljön i balans med naturen.
I dag anses Rosarios 4 vara en stor aktör nationellt och internationellt.


HK-TEXTIL är importör av kinesiska garner. I vårt sortiment finns bambu, cashmere och ull av högsta kvalitet.

BART AND FRANCIS driver ett spinneri i Belgien och producerar fantastiska kvaliter av ull, lin, papper och silke. Kreativiteten hos spinneriet är oändlig. De mixar och blandar och får genom sitt kunnande och sin stora materialkunskap fram de mest otroliga garner för stickning, vävning och sömnad.

ETHNIC CRAFTS är importör av garn från Indien. Från dem kommer vårt Banana Lace yarn.
 
Textera
Adress: Bredviken 6, 91342 Obbola
Telefon:070-698 97 96
E-post: info@textera.se
Textera – Garn och textil i naturmaterial
Textera värnar om kvalitet, naturliga fibrer och ekologiska material.
Garn
Alla Texteras garner kännetecknas av högsta kvalitet med tonvikt på ekologisk produktion och fairtrade.
Textil
All textil är handvävd i egen ateljé. Till produkterna används enbart naturmaterial och varje produkt tillverkas i små serier.
Att utöva ett hantverk är en livsstil men också ett uttryck för framtiden. Kvalitet håller, kvalitet lönar sig.
Copyright: Stina Sjöström. Man får alltså inte använda text, bilder eller former från denna webbplats utan tillåtelse.