På svenska In English

      Garn i naturmaterial | Stickor | Eucalan tvättar skonsamt


EUCALAN Tvätta ömtålig textil med kärlek! Eucalan är PH - neutralt, 6%. Omtyckt, bekvämt och miljövänligt tvättmedel för mild och skonsam tvätt av känslig textil. Eucalan är berikat med lanolin och naturliga oljor av lavendel, eukalyptus, jasmin eller grapefrukt. För att bevara de eteriska oljornas effekt och lanolinets mjukgörande verkan på textilfibern ska inte plaggen eftersköljas. 
Lino Flandrica Fantasy, SaKura Silk, nya färger  i Silke och Ull, Bourette de luxe 100% silke och japansk papperstråd. Låt fantasin flöda, blanda en egen tråd av en eller flera trådar.
Papir, ekologiskt pappersbandgarn från Japan. Papper har liknande egenskaper som silke, kyler när det är varmt och värmer när det är kallt. Garnets känsla är krispig och det blir mjukare vid användning. Det är starkt, elastiskt, lätt och bekvämt att bära. 
Klinta wool. 100% ullgarn som passar till flesta projekt. Finns både tvåtrådigt och tretrådigt i många fina färger.
Stilrena och tidlösa mönster från stickdesignern Marita Rolin. Lacy Days och Hole in one är stickade i bomullsbandgarnet Gima. Keiju är ett mjukt garn i 100% silke. Marita importerar sina vackra garner från Japan.
Delfi - 70% bambu och 30% bomull - ett mjukt och fint garn för både stora och små. I garnpaketet Disktrasa i bambugarn ingår ett nystan Delfi, stickor och beskrivning.
6 karat från Schoppel Wolle är ett lacegarn i extra fin merinoull och silke. Malabrigo Lace, tunn 1-trådig ull som handfärgas i Uruguay. Till sist  Leinen Los i en blandning av ull och lin är helt ekologiskt och producent är Schoppel Wolle.
Banangarn Lace - ett veganskt alternativ till silke.
OBS! För närvarande finns ej denna artikel i lager utan ersätts tills vidare av Banangarn 450 meter/hg.
Garnet har vacker lyster och knubbig struktur. Bananfibern kommer från bananträdets bark. När fibrernas soltorkas bleknar de var efter de spinns till detta fina garn. Garnet handspinns av kvinnor i indiska små byar. Genom att köpa detta garn bidrar du till dessa kvinnors egen inkomst vilket ger dem möjlighet att utbilda sina barn. Läs mer om banangarnets egenskaper på bloggen
Number one hemp, 100 % hampa. Hampa är ett ekovänligt material som vid odling inte kräver bekämpningsmedel eller konstgödsel. Hampan känns mjuk i handen och plagget får sitt rätta fall efter tvätt. Garnet passar bra till kläder och inredning. Vid köp av garn medföljer efter önskemål gratis mönster. Mönster finns till påseende under fliken "mönster" i vänster meny.
 
Textera
Adress: Bredviken 6, 91342 Obbola
Telefon:070-698 97 96
E-post: info@textera.se
Textera – Garn och textil i naturmaterial
Textera värnar om kvalitet, naturliga fibrer och ekologiska material.
Garn
Alla Texteras garner kännetecknas av högsta kvalitet med tonvikt på ekologisk produktion och fairtrade.
Textil
All textil är handvävd i egen ateljé. Till produkterna används enbart naturmaterial och varje produkt tillverkas i små serier.
Att utöva ett hantverk är en livsstil men också ett uttryck för framtiden. Kvalitet håller, kvalitet lönar sig.
Copyright: Stina Sjöström. Man får alltså inte använda text, bilder eller former från denna webbplats utan tillåtelse.